Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Meedenken over toekomstbeeld Hitlandselaan

Meedenken over toekomstbeeld Hitlandselaan

6 februari 2019

Het Algemeen Bestuur van Recreatieschap Hitland heeft besloten om de Hitlandselaan op korte termijn in 2019 te reconstrueren. Doorslaggevend voor dit besluit en met inachtneming van alle zienswijzen en achtergrondinformatie is de veiligheid van alle bezoekers aan Park Hitland. 

De Hitlandselaan is en blijft een karakteristieke laan, en met dat uitgangspunt is het bestuur een participatietraject gestart. Wat houdt dit in? Dat belanghebbenden, omwonenden en geïnteresseerden mee kunnen denken over de vormgeving van de toekomstige Hitlandselaan. Meedenken kan bijvoorbeeld over de toekomstige verkeerssituatie, mogelijkheden voor wandelaars en fietsers en de herbeplanting. Deskundigen zullen de onderwerpen nader toelichten, waarna u uiteraard kunt meedenken en uw voorkeur kunt uitspreken. Het streven is om alle voorkeuren te bundelen in een advies dat wordt aangeboden aan het Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Hitland, zodat zij de meningen van de gebruikers van de Hitlandselaan mee kunnen nemen in de besluitvorming.

Op woensdag 13 februari wordt de eerste avond van het participatietraject georganiseerd. Wil je ook meedenken? Schrijf je dan in via info@hitland.nl, onder vermelding van ‘Meedenken over toekomstbeeld Hitlandselaan’.

Wat?                                      Meedenken toekomstbeeld Hitlandselaan
Wanneer?                            Woensdag 13 februari
Hoe laat?                             Inloop vanaf 18:00 uur, aanvang 18:15 uur
Waar?                                    Blaardorpseweg 1 (vergaderlocatie Golfbaan Hitland)
Voor wie?                            Belanghebbenden, omwonenden & geïnteresseerden
Door wie?                            Dagelijks Bestuur Recreatieschap Hitland & inhoudelijk adviseurs

Reactie Algemeen Bestuur n.a.v. besluit Hitlandselaan: “Als bestuur zijn wij verantwoordelijk voor alle bezoekers aan Park Hitland. Veiligheid staat voorop, maar kunnen wij onvoldoende waarborgen op de Hitlandselaan. Wij willen ongelukken juist voorkomen en kiezen er daarom voor om de weg in 2019 te reconstrueren. In de besluitvorming hebben wij ons door meerdere experts laten adviseren, maar de conclusie blijft hetzelfde: de bomenrijen kunnen spijtig genoeg niet behouden blijven. De Hitlandselaan is en blijft een karakteristieke laan, en met dat als uitgangspunt starten wij als bestuur een participatietraject waarmee we samen met belanghebbenden de inrichting van de toekomstige Hitlandselaan vormgeven.”

Meer informatie Hitlandselaan 

  1. Nieuwsbericht “Voorgenomen reconstructie Hitlandselaan”
  2. Meest gestelde vragen Hitlandselaan
  3. Nieuwsbericht “Besluit Algemeen Bestuur: Reconstructie Hitlandselaan 2019”
  4. Adviesnotitie Hitlandselaan – NL Adviseurs
  5. Boom Effect Analyse (BEA) Hitlandselaan – Allesovergroenbeheer