Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gedragsregels in Park Hitland

 In Park Hitland is iedereen welkom! Dagelijks maken wandelaars, hardlopers, fietsers en andere recreanten gebruik van Park Hitland. Omdat we iedereen een plezierig bezoek aan Park Hitland willen bezorgen, hebben we  een aantal ‘gedragsregels’ samengevat. Zo kunnen we samen leuker & makkelijker recreëren in Park Hitland!

Wandelpaden

Alleen wandelaars (al dan niet met hond) en hardlopers mogen gebruik maken van de wandelpaden. Soms moet ons onderhoudsteam echter ook gebruik maken van de wandelpaden voor onderhoud, maaiwerkzaamheden en het legen van de prullenbakken. 

Fietspaden

De fietspaden in Park Hitland worden gebruikt door fietsers (ook elektrische fietsen), wandelaars, hardlopers, wandelaars met honden (aangelijnd) en skeeleraars. Brommers, scooters en andere gemotoriseerde voertuigen kunnen geen gebruik maken van de fietspaden in Park Hitland. Uitzonderingen op deze regel zijn de voertuigen van ons onderhoudsteam en/of andere voertuigen waar een tijdelijke ontheffing door het recreatieschap voor is verleend. Geef elkaar de ruimte op het fietspad, laat een ander rustig passeren en geniet van het bezoek aan Park Hitland. 

Ruiterpaden

Ruiters kunnen gebruik maken van de in Park Hitland aangelegde ruiterpaden, maar niet van de fietspaden. 

Honden

Op de meeste plekken in Park Hitland mogen honden los lopen. De enige uitzonderingen hierop zijn het vogelrustgebied met het knuppelpad, de waterspeelplaats in Hitland-Zuid, de klimspeelplaats in Hitland-Noord, de trimbaan langs het Langepad en op en langs fietspaden. Voor het feit, dat honden (nog) niet aan de lijn hoeven te lopen is in alle omstandigheden het baasje verantwoordelijk voor het gedrag van de hond. Wij hanteren de volgende aanwijzingen: 

  • Houd rekening met elkaar op wandel- en fietspaden en lijn op fietspaden bij voorkeur uw hond aan;
  • Het park is groot genoeg; vermijd dus de speelterreinen en het trimparcours of lijn uw hond op het daarlangs lopende pad aan;
  • Houd rekening met de natuur en als uw hond dat niet doet, houdt uw hond dan aan de lijn.

We stellen Park Hitland het liefste  met aanwijzingen en zonder verboden of regelgeving open, maar als er overlast / verstoring blijft dan worden er maatregelen genomen in de vorm van regelgeving en handhaving.