Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nationale Molendag bij Molen Windlust

Nationale Molendag bij Molen Windlust

Datum: 14 mei 2022 11:00 - 14 mei 2022 17:00

Net buiten Park Hitland vind je langs de Hollandsche IJssel de monumentale Molen Windlust. De Korenmolen is een stellingmolen met elementen uit 1776 die in 2002 geheel gerestaureerd is ook weer meel maalt. Dit meel van tarwe en spelt word gemalen ten behoeve van het Dagbestedingscentrum (DAC) Korenaer, zij runnen een volwaardige bakkerij waarbij een gediplomeerde bakker cliënten begeleidt bij het bakken van brood en koekjes van het meel. Ook vullen zij zakken en zakjes af met het meel en maken zij met behulp van het meel en andere grondstoffen diverse mixen en bloem-producten.

Nationale Molendag 14 mei

Op de 2e zaterdag in mei is het weer Nationale Molendag. Molen Windlust is geopend van 10:00-16:00 uur. 

Er is een uitgebreid programma en er is van alles verkrijgbaar (producten van lokale winkeliers). Je kunt ook een rondleiding volgen dankzij enthousiaste gidsen. Tussen 13:00-15:00 uur zal het Nieuwerkerkse dames popkoor S1Voice optredens verzorgen met popmuziek uit de jaren 60, 70, en 80 tot heden.

De theeschenkerij naast de molen is de hele dag geopend met de lekkerste producten van bakker Marc. De terrasstoelen staan klaar! Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Hollandse IJssel. 

Op www.kortenoord.nl kunt u het laatste nieuws volgen.

Foto: Maart 2018 door Leen de Koning