Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Molen Windlust

Highlights

Net buiten Park Hitland vind je langs de Hollandsche IJssel de monumentale Molen Windlust. De Korenmolen is een stellingmolen met elementen uit 1776 die in 2002 geheel gerestaureerd is ook weer meel maalt. Dit meel van tarwe en spelt word gemalen ten behoeve van het Dagbestedingscentrum (DAC) Korenaer, zij runnen een volwaardige bakkerij waarbij een gediplomeerde bakker cliënten begeleidt bij het bakken van brood en koekjes van het meel. Ook vullen zij zakken en zakjes af met het meel en maken zij met behulp van het meel en andere grondstoffen diverse mixen en bloem-producten.

Molen Windlust bezichtigen
De molen is op woensdagmiddag en zaterdagen open voor bezichtiging (gratis toegang). Geschoolde vrijwilligers leiden je als gids graag rond, soms kun je zelfs het malen meebeleven. Aan de bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, want voor het onderhoud van de molen is uiteraard geld nodig. Een rondleiding volgen met een groep? Dat behoort ook tot de mogelijkheden, tegen een kleine vastgestelde vergoeding. Een bezoekje aan Molen Windlust is niet alleen een bezoek aan een monument, maar je leert ook meer over een oud ambacht en geschiedenis van de omgeving. In de molen is een kleine winkel waar molensouvenirs en molenwijn te koop zijn.

Highlights Molen Windlust:

1. Rondleidingen in en rondom de monumentale molen;
2. Rond de molen een terras met uitzicht op de Hollandsche IJssel;
3. Veelgebruikte achtergrond/locatie voor bruiloften en bruidsreportages;
4. Steiger met toegang tot de Hollandsche IJssel, toegang tot de molen voor watersporters en rondvaartboten;
5. Een kopje thee drinken bij de Theeschenkerij (bemand door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of vrijwilligers) en/of een hapje of drankje nuttigen bij café Rustwat. 

Contactgegevens:
W: http://www.kortenoord.nl/
T: 0180-318668

Adres voor navigatie: Kortenoord 3, Nieuwerkerk aan den IJssel