Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vogelrustgebied

Highlights

In het midden van Hitland-Zuid ligt een speciaal voor vogels ingericht gebied: het vogelrustgebied. Een leuk stukje van Park Hitland om doorheen te wandelen, langs de meertjes met hoge rietkragen waartussen pittoreske knuppelpaadjes zijn aangelegd om overheen te wandelen. In dit gebied spot je bijvoorbeeld Rietvogels, de Karekiet, Rietgors, Rietzanger en misschien zelfs de Blauwborst.

Fauna

Doordat er veel water is rondom het vogelrustgebied, komen hier naast veel verschillende vogels ook veel plantensoorten voor. Zo staat het vol met bijvoorbeeld de Grote lisdodde, Kleine lisdodde, Riet en Liesgras. Ook de zeldzamere plantensoorten zoals de Rietorchis, Ratelaar, Krabbescheer en Zwanenbloem zijn hier te vinden.

NB: De naam “vogelRUSTgebied” zegt het al; we gunnen de vogels graag hun rust in dit gebied. Daarom is het niet toegestaan om te fietsen door het vogelrustgebied of er te wandelen met de hond. Buiten het vogelrustgebied mag dit uiteraard wel en is daar genoeg plek voor in Park Hitland.