Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Update Fase 2 Hitlandselaan

Update Fase 2 Hitlandselaan

21 oktober 2019

Maandag 26 augustus is Fase 2 van de reconstructie van de Hitlandselaan gestart. Fase 2 staat in het teken van de reconstructie van het wegdek en het aanleggen van een nieuw, vrij liggend wandelpad. De werkzaamheden nemen in totaal ongeveer 10 weken in beslag.

Uitgevoerde werkzaamheden

Het overgrote deel van de reconstructie is inmiddels uitgevoerd, maar vanwege o.m. de landelijke problematiek rondom de chemische stoffen PFAS in grond is er sprake van vertraging. Momenteel moeten de laatste afrondende werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit betreft de straatwerkzaamheden voor de passeerplaatsen, verkeersheuvels en wegkruisingen, het aanbrengen van belijning, het aanvullen van de bermen met grond en het afwerken van het parkeerterrein bij de volkstuinen. 

De Hitlandselaan kan naar verwachting op vrijdag 22 november weer opengesteld worden voor doorgaand verkeer, maar is dan tot nader bericht nog niet toegankelijk voor zwaar verkeer.

Geen zwaar verkeer

Tijdens de werkzaamheden is ontdekt dat de brug in de Hitlandselaan moet worden hersteld. Na 22 november zal de Hitlandselaan in december dan ook nogmaals maximaal een week gesloten zijn, omdat er een nieuw brugdek of een nieuwe duiker in het deel van de Hitlandselaan naar Parc de IJsselhoeve moet worden aangelegd. Wanneer dit exact plaatsvindt wordt nog bekend gemaakt. De Hitlandselaan blijft in deze periode wel open voor auto’s en langzaam verkeer naar de volkstuinen en parkeerplaatsen, maar zal gesloten zijn voor zwaar verkeer. In tussentijd wordt zwaar verkeer afgeraden om gebruik te maken van de brug, zoals ook op bebording is vermeld. Gebruik van de brug door zwaar verkeer is op eigen risico.

Fase 3: Herbeplanting

In de afronding van Fase 2 wordt grond aangevoerd om de bermen af te werken, zodat de bermen klaar zijn voor herbeplanting. Zodra bekend is wanneer er zal worden herplant, dan plaatsen wij daarover een update op de website van Park Hitland. Een meerderheid van de belanghebbenden heeft voor herbeplanting met knotwilgen gekozen, daarover leest u hier meer.

Achtergrondinformatie

Voor alle achtergrondinformatie inzake de Hitlandselaan verwijzen wij u graag naar deze pagina.