Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Toekomstvisie Park Hitland: Planning 2023

Toekomstvisie Park Hitland: Planning 2023

9 februari 2023

In 2022 is het proces voor de actualisering van de Hitland Toekomstvisie gestart. Naast gedegen onderzoek door adviesbureau Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd is er een online enquête uitgezet en zijn er twee meedenkavonden geweest waar stakeholders over diverse thema’s konden meedenken. Het doel is om een herijkte, gemoderniseerde en gezamenlijk gevormde toekomstvisie voor de komende 10 jaar vast te stellen. 

Eind 2022 hebben zowel het Dagelijks als het Algemeen Bestuur de eerste uitkomsten van het door Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd opgestelde rapport vernomen en over vergaderd. De planning in 2023 ziet er (globaal gezien) als volgt uit:

  • Maart 2023: Het bestuur vergadert nog één keer over de dan voorliggende versie van de Toekomstvisie. Hierin is naast de visie o.a. aandacht voor werkrichtingen.
  • April 2023: Het Rapport Toekomstvisie wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad van zowel Gemeente Zuidplas als Gemeente Capelle aan den IJssel. Vervolgens hebben de gemeenteraden tot vóór de zomervakantie de tijd om een zienswijze in te sturen.
  • Zomer 2023: Het Rapport Toekomstvisie kan (afhankelijk van evt. zienswijzen) uitgebreid worden met een uitvoeringsprogramma.
  • Tweede helft 2023: Vaststelling van het uiteindelijke Rapport Toekomstvisie (incl. uitvoeringsprogramma) door Dagelijks en Algemeen Bestuur.
  • 2024: Uitvoering kan naar verwachting starten. 

Meer informatie

Alle informatie tot dusver en bijvoorbeeld verslagen van de meedenkavonden vind je terug op de Toekomstvisie pagina.