Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Omleiding doorgaand autoverkeer Hitlandselaan

Omleiding doorgaand autoverkeer Hitlandselaan

24 februari 2020

Met ingang van maandag 2 maart is de Hitlandselaan tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer vanwege een (geplande) brugreparatie. Het betreft de brug die de Hitlandselaan met Parc de IJsselhoeve verbindt. Tijdens de werkzaamheden geldt een omleiding voor doorgaand autoverkeer via de Groenendijk. Beide parkeerplaatsen aan de Hitlandselaan zijn wel bereikbaar vanaf de inrit van de Hitlandselaan aan de ’s Gravenweg. 

Wandelaars kunnen vanaf de parkeerplaats aan de Hitlandselaan (bij de klimspeelplaats) het wandelpad volgen richting Hitland-Noord, waarbij de brug in reparatie wordt ontweken. De omleiding is op onderstaande plattegrond in het groen weergegeven. Tijdelijk kunnen ook fietsers gebruik maken van dit wandelpad als omleiding. Uiteraard kunnen fietsers ook het fietspad gebruiken vanaf de entree aan de Kortlandstraat.

Brugreparatie

Tijdens de renovatie van het wegdek van de Hitlandselaan is vorig jaar een scheur ontdekt in de brug tussen de Hitlandselaan en Parc de IJsselhoeve. De exacte ernst van de scheur zal pas zichtbaar zijn zodra de toplaag van de brug verwijderd is, maar veiligheidshalve zal het gehele brugdek verwijderd worden. De constructie wordt tijdens de werkzaamheden ook extra goed onder de loep genomen, zodat een zo veilig mogelijke oplossing kan worden gerealiseerd. Voor de herstelwerkzaamheden zijn 5 weken gereserveerd.

Omleiding voor wandelaars (en/of fietsers):