Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuw terreinmeubilair in Park Hitland

Nieuw terreinmeubilair in Park Hitland

23 mei 2017

Het kan u tijdens een bezoekje aan Park Hitland vast niet ontgaan zijn: Het nieuwe terreinmeubilair in Hitland!

In de afgelopen weken zijn er 40 nieuwe, robuuste bankjes in Hitland geplaatst en 10 picknickbanken. Er staan ook verschillende palen die in de komende weken worden afgemaakt en uiteindelijk de nieuwe entrees van Park Hitland markeren. Er staan hoge smalle palen bij de fietspaden en meerdere palen bij de toegangswegen voor auto’s. Zowel bij de fietspaden als bij de autowegen wordt er nog een logobord van Park Hitland op de palen bevestigd. Verder zullen er in de komende weken nog zo’n 10 bewegwijzeringspalen worden geplaatst.  Alles is uitgevoerd in robuust robinia hout en vormgegeven met de kleuren van de nieuwe huisstijl van Park Hitland.

Ook zijn er wandel-, hardloop- en/of fietsroutes uitgezet door Hitland met markeringspaaltjes, die bij de HitlandRun op zondag 14 mei voor het eerst in gebruik zijn genomen. Volg de paaltjes voor de routes door Park Hitland en stop onderweg bijvoorbeeld bij het openbare restaurant Hit eten & drinken op golfbaan Hitland met een prachtig uitzicht. Ook kunt u voor een kopje koffie/thee en/of lunch terecht bij Leefgoed de Olifant/Theehuis De Dames in Hitland-Zuid.

(Door)ontwikkeling Hitland

Het nieuwe terreinmeubilair in de vernieuwde huisstijl vormt een onderdeel van de (door)ontwikkeling van recreatiegebied Hitland, voortaan ook wel Park Hitland genoemd. Vanaf begin 2016 is hard gewerkt in het recreatiegebied Hitland om op een aantal plekken nieuwe recreatieve voorzieningen te maken. In de aanloop daar naar toe zijn inwoners, belangengroepen, kinderen en andere maatschappelijke partijen betrokken bij de idee- en planvorming voor de nieuwe voorzieningen. Inmiddels zijn er ook een honden prettuin, waterspeelplaats, klimbos en vogeluitkijkpunt gerealiseerd.