Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Molen Stempel Fietstocht - o.a. door Park Hitland

Molen Stempel Fietstocht - o.a. door Park Hitland

13 oktober 2021

Ontdek al fietsend de "Zuidplas watertuin" op z’n mooist!

Samen met Beleef Zuidplas zijn er twee nieuwe fietsroutes gelanceerd, dankzij o.a. recreatiepark de Koornmolen, Park Hitland & Molen Windlust als ambassadeurs. Het betreft een korte route van ongeveer 25 km voor gezinnen met kinderen en een lange route van ongeveer 40 km voor de bikkels, langs de prachtige monumentale blikvangers aan de horizon: de molens van Zuidplas

Stempelkaart

Zowel de 25 km route als de 40 km route vind je op de Molenstempelkaart. Haal voor je aan de fietstocht begint de stempelkaart op bij één van onderstaande punten:

Op de Molenstempelkaart zie je een aantal punten waar je stempels kunt halen tijdens je fietstocht. TIP: Aan het einde van de rit krijgen kinderen bij een volle stempelkaart bovendien een lekkere versnapering. Lever daarvoor je volle stempelkaart in bij Recreatiepark de Koornmolen of restaurant Hit eten & drinken in Park Hitland. Je kunt zelf bepalen waar.

Stempelpunten

Volg je een van de routes op onze kaart, dan kom je onderweg stempelkastjes tegen. In deze kastjes zitten stempels die je op de stempelkaart kunt zetten. De stempelpunten vind je op de stempelkaart, maar voor alle duidelijkheid zie je ze hier ook op een rij:

  1. Nieuwerkerk aan den IJssel – Molen Windlust
  2. Zevenhuizen bij de achterste molen op de 3-as Molenviergang, achteraan het schelpenpaadje, Tweemanspolder Nr.1
  3. Zevenhuizen bij de aparte molen van de Molenviergang -> Tweemanspolder Nr. 4
  4. Zevenhuizen bij de Eendrachtsmolen

Op de route kom je diverse eet- en drinkgelegenheden tegen en leuke bezienswaardigheden, zoals het veerpontje naar Ouderkerk en de natuurspeeltuin de Hennipgaarde. Al onze tips vind je terug op de stempelkaart.

Hashtag

Post je iets over de Molenfietstocht op Facebook of Instagram? Gebruik dan de hashtag #molenfietstocht. Dan maak je ook nog eens kans op een supertoffe Beleef Zuidplas waterfles. Op de socials van Beleef Zuidplas vind je foto's van de stempelkastjes: Facebook Beleef Zuidplas of Instagram Beleef Zuidplas.