Let op: Kans op blauwalg

Let op: Kans op blauwalg

22 juli 2018

Het aanhoudende warme weer in Nederland zorgt op diverse plaatsen voor blauwalg. Blauwalg ontstaat vooral in stilstaand water en bij temperaturen van hoger dan 20 graden. Blauwalg hoort tot een bacterie op het water en is te herkennen aan de blauw-groenachtige kleur, drijvend op het water.

Park Hitland
Het water in Park Hitland wordt ook op blauwalg gemonitord. Tot op heden is alleen blauwalg waargenomen in de grote vijver langs de Klaas Klinkertkade aan de zijde van het Molenweteringpad. Door de overheersende windrichting concentreert de blauwalg zich nu in drie inhammen naast het Molenweteringpad. Bij veranderende windrichting kan het zich echter zomaar in Park Hitland verspreiden. Let dus zelf goed op of je de blauw-groenachtige alg ziet.

LET OP: Blauwalg kan bij aanraking schadelijk zijn voor u en bijvoorbeeld uw hond. Contact met het water kan al slecht zijn voor de gezondheid. Het water in Park Hitland is sowieso geen zwemwater, maar laat ook uw hond nu niet in water met een blauw-groene kleur drinken/zwemmen. Nabij het hondenstrand is nog geen blauwalg geconstateerd.