Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Hitlandselaan 22/11 weer geopend voor verkeer!

Hitlandselaan 22/11 weer geopend voor verkeer!

22 november 2019

Met ingang van vrijdag 22 november is de Hitlandselaan weer geopend voor doorgaand verkeer, met uitzondering van zwaar verkeer. Ook het nieuwe, vrij liggende wandelpad naast de Hitlandselaan is te bewandelen.

De reconstructie van de Hitlandselaan bestaat uit drie fasen, waarvan Fase 2 nu grotendeels is uitgevoerd. Bij de verwijdering van het oude wegdek zijn de boomwortels uit de fundering verwijderd. Het wegdek van de Hitlandselaan is geheel vernieuwd, er zijn nieuwe passeerplaatsen en verkeersdrempels gerealiseerd en de bermen zijn aangevuld met grond. Door omwonenden en bezoekers van Park Hitland is de wens uitgesproken voor een vrij liggend wandelpad, welke is aangelegd en ook in gebruik is genomen.  

Geen zwaar verkeer

Tijdens de werkzaamheden is een scheur ontdekt in de brug tussen de Hitlandselaan en Parc de IJsselhoeve, waardoor zwaar verkeer (boven een ton aslast) voorlopig geen gebruik kan maken van de Hitlandselaan en de omleiding via de Groenendijk moet volgen. Als voorzorgsmaatregel is een versmalling tot 2,5 meter breedte op de brug aangebracht en is de brug alleen voor personenauto’s toegankelijk. De herstelwerkzaamheden aan de brug vinden op een later moment plaats, zo ook het aanbrengen van de belijning aan de zijkanten van de Hitlandselaan. Naar verwachting zal de laan voor deze werkzaamheden nog eenmalig een week gesloten zijn voor verkeer.

Fase 3: Herbeplanting

In Fase 3 worden nieuwe bomen herplant aan weerszijden van de Hitlandselaan. De meerderheid van geïnteresseerden en belanghebbenden heeft tijdens een meedenkavond gestemd voor knotwilgen. Met de knotwilg wordt wederom een karakteristiek laanbeeld gecreëerd waarmee de Hitlandselaan een mooie entree is voor Park Hitland en tevens aansluit bij de omliggende omgeving. De voorbereidingen voor herbeplanting zijn reeds getroffen en de start van de herbeplanting zal nog bekend worden gemaakt.

Achtergrondinformatie

Bekijk hier alle achtergrondinformatie over de reconstructie van de Hitlandselaan.

Foto nieuwsbericht: Thom Demmenie