Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Hitland: meer te beleven voor een breed publiek!

Hitland: meer te beleven voor een breed publiek!

12 september 2016

Vanaf begin juni is hard gewerkt in het recreatiegebied Hitland om op een aantal plekken nieuwe recreatieve voorzieningen te maken. In de aanloop daar naar toe zijn inwoners, belangengroepen, kinderen en andere maatschappelijke partijen betrokken bij de idee- en planvorming voor de nieuwe voorzieningen. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de geplande en inmiddels deels ook al gerealiseerde voorzieningen.

Hondenspeelterrein Onder begeleiding van Martin Gaus is er mede in overleg met o.a. twee eigenaren van hondenscholen een locatie gezocht en een plan gemaakt voor de inrichting van een hondenspeelterrein. Half juni is begonnen met de aanleg van het terrein en inmiddels is tussen de ijsbaan en de Hitlandselaan een omheind terrein ingericht voor honden. Vanwege de zeer enthousiaste reacties van hondenbezitters is het terrein inmiddels ook al in gebruik gegeven. Er worden later dit jaar nog wat bankjes, prullenbakken en dergelijke aangebracht. Ook zal dan nog een informatiebord worden geplaatst.

Kinder speelterreinen In overleg met onder meer zo’n 30 kinderen uit de gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel is er een ontwerp voor 2 nieuwe speelvoorzieningen voor kinderen in Hitland gekozen. In Hitland-Noord (aan de Hitlandselaan) betreft dit een klimspeelplek/natuurspeeltuin en in Hitland-Zuid (aan het Langepad) een waterspeelplaats/natuurspeeltuin.

Begin juni is begonnen met de aanleg van de waterspeelplaats in Hitland-Zuid en op wat kleine dingen na kon die speelplaats eind juni worden afgerond. Ook hier zullen dit najaar nog bankjes en prullenbakken worden geplaatst. Begin juli is vervolgens met het klimbos /  natuurspeelterrein in Hitland-Noord gestart, maar door het slechte weer moest de aanleg daarvan geregeld onderbroken worden. Momenteel is het speelterrein aangelegd en ingericht. Op een deel van het terrein moet echter nog grondverbetering worden toegepast om het terrein in de toekomst beter toegankelijk te kunnen houden. Naar verwachting zal die grondverbetering in de tweede helft van september kunnen plaatsvinden en dan zal ook het terrein verder worden ingezaaid en afgewerkt.

Vogeluitkijkpunt Tussen het zogenoemde vogelrustgebied met het vlonderpad en de Groenendijk is een prachtig vogeluitkijkpunt gemaakt. U kunt vanaf circa 3 meter hoogte uitkijken over het vogelrustgebied en in alle rust genieten van het uitzicht en de vogels uiteraard. Dit najaar wordt er nog een nieuw wandelpad langs het uitkijkpunt aangelegd, zodat het uitkijkpunt ook nog beter bereikbaar wordt.

Binnenkort vindt u hier ook wat meer informatie over de projecten die nu nog in voorbereiding zijn. Dat betreft de buurtmoestuin, de aanleg van nieuwe wandelpaden en verbetering van enkele bestaande wandelpaden, een upgrade van alle parkeerterreinen en nieuwe borden en terreinmeubilair in het gebied. Begin oktober zal het hondenspeelterrein feestelijk in gebruik worden gesteld. Alle voorzieningen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Provincie Zuid-Holland.