Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Geef elkaar de ruimte en houd 1,5m afstand

Geef elkaar de ruimte en houd 1,5m afstand

2 april 2021

Park Hitland is openbaar toegankelijk voor iedereen. Vele bezoekers maken dagelijks gebruik van Park Hitland, en tijdens de coronaperiode meer dan ooit. Hierdoor is het op sommige dagen en tijdstippen behoorlijk druk geworden. We merken dat het soms lastig is om iedereen voldoende ruimte te bieden. Er zijn nu eenmaal niet meer paden en voorzieningen dan er nu zijn.

Handhaving op coronamaatregelen

De basis coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht: vermijd drukte, houd voldoende afstand en voorkom groepsvorming. Alleen samen krijgen we corona onder controle, en daarom doen we een beroep op iedereen om de maatregelen na te leven. Er zal in Park Hitland worden gehandhaafd op deze maatregelen.

Gedragsregels in Park Hitland

Op de website van Park Hitland staan een aantal gedragsregels. Enkele willen in verband met het toegenomen aantal bezoekers nogmaals onder de aandacht brengen:

  • Honden mogen los lopen, behalve waar het niet gewenst is: de speelplaatsen, trimbaan en het vogelrustgebied. Ook op de fietspaden is het verzoek de honden aan te lijnen
  • Fietsers mogen slechts rijden op de (geasfalteerde) fietspaden; fietsen op de wandelpaden is niet toegestaan
  • Brommers en scooters zijn niet toegestaan in Park Hitland. Dit geldt óók voor de Klaas Klinkertkade, behalve het eerste stuk vanaf de Schielandweg tot aan het bruggetje bij de Noorderbreedte.

Geef elkaar de ruimte, behandel andere bezoekers met respect en geniet van je bezoek aan Park Hitland.