Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Dode zwanen in Park Hitland

Dode zwanen in Park Hitland

5 februari 2020

In de afgelopen weken zijn er opvallend veel dode zwanen in Park Hitland aangetroffen. In nagenoeg alle gevallen is duidelijk dat de zwanen doodgebeten zijn. Het vermoeden bestaat dat de zwanen om het leven zijn gebracht door een (of meerdere) hond(en). Dit is een zorgelijke en verontrustende ontwikkeling, waar wij graag ook uw aandacht voor vragen.

Honden mogen geen wilde – en/of watervogels verstoren en zeker niet achter ze aanjagen en/of doden. Uiteraard is het baasje in dit geval verantwoordelijk voor het gedrag van zijn/haar hond. De middelen om alle honden in Park Hitland in de gaten te houden zijn helaas te beperkt, onze toezichthouders kunnen dit niet 24/7 monitoren. Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen als we bij het toezicht geholpen worden en daarom vragen wij uw hulp.

Meld ontoelaatbaar gedrag richting zwanen

Wanneer u ontoelaatbaar gedrag ziet van een hond richting zwanen, meld dit dan aan ons. U kunt dit het beste doen via het contactformulier op de website van Park Hitland en daarbij vragen wij u om het volgende te melden:

  1. De locatie (pad/aanduiding)
  2. Dag en tijdstip van de constatering
  3. Omschrijving hond (waaraan te herkennen)
  4. Eventuele omschrijving eigenaar v/d hond

Met deze extra informatie kunnen onze toezichthouders specifieker monitoren en kunnen zij hopelijk de hondeneigenaren van de honden in kwestie aanspreken en verbaliseren.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking!