Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Buurtmoestuin Hitland is officieel en feestelijk geopend!

Buurtmoestuin Hitland is officieel en feestelijk geopend!

31 maart 2017

Op een prachtige lentedag is de buurtmoestuin officieel geopend en in gebruik genomen. Samen met wethouders Josien van Cappelle en Rik van Woudenberg (Dagelijks Bestuur Recreatieschap Hitland) heeft voorzitter van de beheergroep buurtmoestuin Kevin Jansen de eerste fruitboompjes geplant ter markering van deze bijzondere startdatum. Een groep enthousiaste gebruikers, de ‘pioniers ’ en beheergroep van de buurtmoestuin, het bestuur van Recreatieschap Hitland en diverse andere geïnteresseerden en belanghebbenden woonden de opening bij.

Mede dankzij de subsidie die is verstrekt door de Provincie Zuid-Holland heeft Recreatieschap Hitland een basisinfrastructuur van de buurtmoestuin gefaciliteerd met onder andere een omheining, een ontsluitingspad, een gereedschapsberging annex toiletruimte en goed bewerkbare grond. Er is door de beheergroep van de buurtmoestuin, het recreatieschap en een aannemer hard gewerkt om de buurtmoestuin voor 1 april gereed te maken. Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn en alle tuinierders staan te springen om vandaag of dit weekend te beginnen met het inrichten van hun stukje tuin. En de huidige tuinierders hebben geluk, want voorzitter Kevin Jansen maakte bekend dat er door de succesvolle initiatieven met de buurtmoestuin nog maar één ruimte beschikbaar is.

Tijdens de officiële ingebruikname van de buurtmoestuin werd benadrukt dat het doel van de buurtmoestuin is om een maatschappelijke meerwaarde te creëren. Het is bijzonder dat er zoveel verschillende groepen bij betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld WOP Oostgaarde, Stichting Welzijn Capelle, maar bijvoorbeeld ook een schooltuinproject van Kinderdagverblijf Humanitas. De initiatieven en creatieve ideeën lopen dan ook uiteen. De ideeën hebben ook betrekking op de gezamenlijke kruidentuin, kweektuin en thematuin. Komt u graag in contact met de beheergroep van buurtmoestuin Hitland? Dan kunt u contact opnemen via buurtmoestuin.hitland@gmail.com.