Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Beplanting Hitlandselaan: Fase 3 reconstructie

Beplanting Hitlandselaan: Fase 3 reconstructie

27 maart 2020

Eind maart is het startsein gegeven voor het herplanten van jonge wilgen langs de Hitlandselaan. In totaal zijn er in de laatste week van maart 260 wilgen geplant langs de Hitlandselaan. Met de start van fase 3 (herbeplanting), resteert alleen nog het aanbrengen van belijning, verkeersborden en enkele kleine afrondende werkzaamheden. Daarmee komt het einde van de gehele reconstructie in zicht. 

De reconstructie

Voor de reconstructie is door het bestuur gekozen voor een nabootsing van de voormalige weg met verkeersdrempels, beter verspreide passeerplaatsen en een 30KM-zone waar auto’s en fietsers welkom zijn. Belangstellenden hebben de verkeersveiligheid van weggebruikers op de Hitlandselaan als belangrijke voorwaarde uitgesproken en met de keuze voor deze variant en de verkeer afremmende maatregelen geeft het bestuur daar gehoor aan. Een veel uitgesproken wens van bezoekers aan Park Hitland is een vrij liggend wandelpad naast de Hitlandselaan, welke inmiddels gerealiseerd is. Wandelaars kunnen aan de rechterkant langs de Hitlandselaan naar het pad rondom de ijsbaan en nabij de honden prettuin wandelen. Op het gebied van herbeplanting is door belangstellenden veruit de meeste voorkeur uitgesproken voor de knotwilg. Langs weerszijden van de laan zijn in het voorjaar van 2020 dan ook jonge knotwilgen geplant, passend bij de omgeving. Voorzitter Daan de Haas: “Zo wordt een prachtige laan gecreëerd en blijft onze Hitlandselaan een mooie en veilige entree van Park Hitland voor iedereen. Een karakteristieke laan die gezien mag worden.”

Het voortraject

In december 2018 besloot het Algemeen Bestuur tot de reconstructie van de Hitlandselaan. Uit onderzoek bleek dat de veiligheid onvoldoende kon worden gegarandeerd doordat zowel de staat van het wegdek als de algehele conditie van de bomenrijen te wensen overlaten. Na het besluit konden inwoners en bezoekers van Park Hitland meedenken over de nieuwe uitstraling van de laan. Over drie onderwerpen spraken belangstellenden hun voorkeur uit: de toekomstige verkeerssituatie, mogelijke herbeplanting en gewenste opties of extra’s.

Achtergrondinformatie

Alle achtergrondinformatie over de reconstructie van de Hitlandselaan is te vinden op deze pagina.

Actuele foto's Hitlandselaan

Foto's zijn gemaakt door Thom Demmenie.Foto van een wilgenlaan met volwassen wilgen

Foto is gemaakt op Golfbaan Hitland, door Han Hordijk