Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Aandacht voor eikenprocessierups

Aandacht voor eikenprocessierups

10 juni 2020

In de maanden mei, juni en juli kunnen op eikenbomen behaarde rupsen worden aangetroffen, ook wel eikenprocessierupsen genoemd. De rupsen zijn te herkennen aan hun "haren", waarmee iedere aanraking vermijd moet worden. We vragen alle bezoekers aan Park Hitland om uit te kijken rondom en nabij eikenbomen. Er kunnen meerdere nesten op de bomen zitten, en soms ook heel laag in een boom. Als je in contact komt met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Wij adviseren iedereen (mens & dier) dan ook om uit de buurt van bomen te blijven waarin de rupsen zitten.

Eikenprocessierups bij Ouderkerkselaantje

Momenteel zijn er in Park Hitland vier bomen bekend waarop de eikenprocessierups actief is, langs het Ouderkerkselaantje. De locatie levert geen direct gevaar op voor bezoekers van Park Hitland, maar wij vragen iedereen om er toch rekening mee te houden. De locatie van de eikenprocessierupsen is gemeld bij de Nationale Bomenbank en op korte termijn zullen de rupsen door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd worden.

Monitoring eikenprocessierupsen

In Park Hitland wordt actief geïnventariseerd of er sprake is van eikenprocessierupsen.

Eikenprocessierups gezien? Mocht je ze zelf ontdekken op een boom, dan kun je dit melden via 0180-317188 of info@hitland.nl.