UPDATE: Aandacht voor eikenprocessierups

UPDATE: Aandacht voor eikenprocessierups

24 juni 2019

In de maanden mei, juni en juli kunnen op eikenbomen behaarde rupsen worden aangetroffen, ook wel eikenprocessierupsen genoemd. De rupsen zijn te herkennen aan hun "haren", waarmee iedere aanraking vermijd moet worden. We vragen alle bezoekers aan Park Hitland om uit te kijken rondom en nabij eikenbomen. Er kunnen meerdere nesten op de bomen zitten, en soms ook heel laag in een boom. Als je in contact komt met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. Wij adviseren iedereen dan ook om uit de buurt van bomen te blijven waarin de rupsen zitten.

In Park Hitland wordt actief geïnventariseerd of er sprake is van eikenprocessierupsen. Zodra de rups is aangetroffen, wordt de betreffende boom afgezet/gemerkt met een rood-wit lint.

UPDATE 5 juli: Momenteel zijn er twee nesten van de eikenprocessierups bekend op twee locaties in Park Hitland. De locatie van de nesten levert geen direct gevaar op voor bezoekers van Park Hitland. Binnen nu en twee weken zullen de nesten door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd worden.

Eikenprocessierups gezien? Mocht je ze zelf ontdekken op een boom, dan kun je dit melden via 0180-317188 of info@hitland.nl.