Fietsexcursie door Park Hitland - IVN

Fietsexcursie door Park Hitland - IVN

Datum: 4 augustus 2018 13:00 - 4 augustus 2018 15:00

Sporen van het verleden in het landschap

IVN afdeling Rotterdam e.o. organiseert op zaterdag 4 augustus een fietsexcursie door Park Hitland. Je gaat kris-kras door het gebied rijden, langs locaties waar sporen van de geschiedenis in het landschap te zien zijn. Veel aandacht zal er zijn voor de rol van het water en voor de waterhuishouding door de eeuwen heen. Het water was vriend en vijand van de bewoners van het gebied. Denk aan de bijna-overstroming in februari 1953.

Op een aantal locaties wordt gestopt, om te kijken en verhalen over het verleden te horen. Start en eindpunt is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan de IJssel, dat op die middag geopend is. Onderweg wordt desgewenst halt gehouden bij Restaurant & Theehuis De Dames.

IVN-gids tijdens deze fietsexcursie is Liesbeth den Haan, die in het kader van haar Natuurgidsenopleiding zich verdiept heeft in Hitland.

Informatie & contact 
Datum en tijd: zaterdag 4 augustus van 13.00 tot 15.00 uur.
Startplaats: ’s-Gravenweg 6a, 2911CG Nieuwerkerk aan de IJssel (parkeerplaatsje).

Om veiligheidsredenen is het aantal deelnemers beperkt tot 15. Inschrijving vooraf is verplicht, uiterlijk op donderdag 2 augustus, bij liesbethdenhaan@gmail.com, Wie het eerst komt het eerst maalt.

(Foto: Liesbeth den Haan)